Oženjen 'Muškarčina'

Published on 09/27,2007

 

  Do pre, ima već mesec dana imala sam tu neku, 'nazovite -vezu' sa tim jednim skoro tridesetogodišnjim tipom, kome je danas rodjendan. Pa rekoh da ga se malo setim. Onako 'lepo' kao što mi je ostao u sećanju ...
  On je mislio da će uspeti da mi prećuti da ima ženu, zar je toliko naivan i od juče?!? -Da je dovoljno dobar da ima 2 žene u svom životu?! Kada sam saznala da ipak nije tako 'sam' kao što je govorio, nisam imala ništa više da zaključim o njemu sem da je jedan veliki narcisoidni slabić. Rekao je da 'Zaista samo Mene Voli' a ja sam ga pitala: 'Pa dobro, što onda ne oslobodiš i svoju ženu?'. Mislila sam -Pa dobro, ako on sebi dozvoljava toliko slobode da vara se i hvata naokolo sa drugim slobodnim devojkama, zašto onda ne dozvoli tu slobodu i svojoj ženi?! Ništa mi tu nije išlo jedno s drugim. On je zaćutao i nije odgovorio ništa. Dala sam sebi slobodu i dopunila nedopunjene redove njegovog odgovora: 'Pa dobro, onda si ti tolika kukavica da se plašiš da ostaneš bez ni jedne žene pored sebe!' Shvatila sam koliki je 'Muškarac' kad očigledno toliko zavisi od žena. Samo se nasmejao na to. Nisam imala više ništa da mu kažem. Nije me bilo briga da li je on hteo meni nešto da kaže. Kad nije govorio kad je trebalo, neće ni sad. Okrenula sam se i otišla, za sva vremena. Nisam osoba koja tako malo ceni sebe da bi bila nekome ljubavnica, 'ona druga'. Niti ću ikada voleti nekoga takvog toliko da bih se zbog njega ponizila ovako. Osoba sam koja ne želi da sutra tako neko meni nabija rogove, i devojka sam koja ne čini nešto samo zato što 'mnogi to rade'. Danima sam posle mislila o tome kako li je bilo njegovoj ženi kada je saznala o meni. Volela bih da mogu da joj sada javim da nisam više sa njenim 'mužem', ali sigurna sam da je njen 'mužić' sada sa nekom drugom i to joj ne bi značilo baš ništa. Jedno je sigurno -ako je on to mogao da uradi jednom, onda će uraditi i drugi put! Kažu 'Prvi put je to njegova greška, drugi put to će biti Moja greška, jer sam dopustila da to ponovo uradi!'. Nisam osoba koja prašta prevaru, niti očekujem da je sutra meni neko drugi oprašta!

 Često sa ljudima razgovaram na tu temu, ponekad čak klimnem glavom kada kažu da prevara u granicama pristojnosti može biti i 'zdrava', ali kada bolje razmislim prevara je, sa bilo čije strane, u bilo kakvim uslovima, ništa više do predkazanja propasti veze. A i ako opstane ta 'veza' verujem da će zauvek biti zatrovana. Bez poverenja se ne može, a ono se stiče i gubi Samo Jednom! Prevara je ta koja je najveći ubica poverenja, a ono nije ništa više do upravo taj drugi naziv za 'vezu'. Poverenje je upravo ta 'Veza', sa velikim slovom V.
Poznajem ljude koji su i posle prevare, recimo 'nastavili' sa svojom vezom. To su moji stric i strina. Stric kao poznati ženskaroš, naslednih preljubnikovih gena, varao je strinu na svaki korak. Strina kao jako poznata lavica i ni malo manje privlačnija žena od tih njegovih ljubavnica samo je tiho čekala i sedela po strani svoga braka, čekajući svojih 'pet minuta'. I zaista, posle toliko godina nabijanja rogova strini, stric se ozbiljno razboleo. Niko mu se tada nije našao, od onih njegovih ljubavnica koje su ga odmah zaboravile čim je malo oslabio, niko mu se i ne bi našao da nije bio dovoljno srećan da je pored sebe imao pametnu ženu, koja mu se tada našla i 'vratila ga u život'. Ne znam kako se stric 'opametio' da niko nema nikakve koristi od preljube i da uvek samo katastrofalne i uništavajuće posledice ostavlja, ali njihov brak je 'opstao', ali strina ga nikada više nije poštovala i uvažavala njegovo mišljenje. Postao je 'zadnja rupa na svirali' i to su zaslužili svi koji misle da imaju dovoljno petlje da varaju a pokazuje se da u stvari nemaju petlje ni da kažu 'Znaš, prevario/la sam te!' ili ponekad da raščiste u glavi i kažu 'Ako sam oženjen/udata to je zato što sam Ja tako izabrao/la!'.
 Čula sam i obrnute verzije priče, kada je žena varala muškarca. I toga ima, zaista. Samo možda je procenat manji za tih 5-10% jer se žene nekada zadovoljavaju da sa muškarcima budu 'samo prijatelji' za razliku od muškaraca, kod kojih nema tog pojma u rečniku emocija. To su takozvane Platonske veze, i žene kao da se ponekad zadovoljavaju njima. Zašto ?!? Možda zato što ne želimo da budemo toliko slabe i povodljive za telesnim užicima. Jer, možda i nismo! Magazini, čitam baš danas, kažu ''Žene to rade, ali mnogo bolje i veštije od muškaraca!''... Šta vi mislite na to ?
  A o 'drugoj strani' gde se greškom i neznanjem nisam zamalo i ja stavila na listu... tek treba pričati (u nekom drugom delu)!!!

 Nema te 'ljubavi' koja će dozvoliti preljubniku da ipak bude toliko slab i nedorasla osoba i koja će postati nesrećna !!!
 Ne treba gubiti vreme na preljube, život jako brzo prođe a ljubav nam ne ostavlja mnogo izbora ...
 Pravilo kaže 'Ne čini drugima ono što ne želiš da tebi bude učinjeno...' i ne samo zbog pravila već i zbog inteligencije, i mnogo čega još što će vaš život učiniti životom a ne preživljavanjem ...


Comments

 1. 09/28,2007 | 08:45

  Ne odobravam prevaru ni u jednom obliku, jer nema veze da li si udata(oženjen), ljubav traje dok je mazimo i pazimo, a za to je potreban ceo čovek i sve njegovo vreme, nema vremena za izlete

 2. 09/28,2007 | 15:44

  Znash shta,tu najbolje prolazi njegowa zena!Ewo i zashto to mislim-
  a)njega grize sawest,pa joj materijalno ugadja
  b)ima wishe wremena i prostora za hirowe
  c)on ce swe da joj ispuni jer se plashi da ga ne prowali
  d)ona i da nadje nekog imace oprawdanje za to
  I,nemoj razmishljati o njemu,nemoj da se kajesh,ti si najpametnije postupila.Bolje nisi mogla.Bila si sa njim,widela kako je,proshla kroz to,a ostala dostojanstwena i on od tebe nije naprawio laku dewojku,shto je najwaznije.
  :)

 3. dmc
  09/28,2007 | 16:05

  Vec sam negde dao komentar o prevari... Dakle ko ne moze da izdrzi.. nek se lepo dogovori sa zenom... ovo je ipak 21. vek.. verovatno je manje bolno nego prevara!>.. POZ!!

Leave a Reply

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me